Kirjarovio
Kirjarovio

/

/

2. maailmansota

Ajankohtaista: 2. maailmansota

15 marraskuu, 2021

Veikko Erkkilä

Kello 04 Moskovan aikaan on julkaistu äänikirjana ja digikirjana.

02 lokakuu, 2021

Veikko Erkkilä

Hyökkäävien neuvostopartisaanien kellot näyttivät Moskovan aikaa. Itäisen rajaseudun siviileihin kohdistuneiden murhaiskujen seuraukset elävät voimakkaina sotamuistoina. Nyt 2000-luvun aikakaudella ne tunnetaan hyvin myöhään laajaan keskusteluun tulleina politisoituneina ja sodan poikkeustapahtumina. Rikokset vaiettiin Neuvostoliiton aikana.

18 kesäkuu, 2021

Veikko Erkkilä

Suomen rikoshistorian erikoisin ja suurin esitutkinta

Suomi käynnisti vuosituhannen vaihteessa poliisitutkimukset neuvostopartisaanien Suomen siviilikylissä tekemistä rikoksista. Tutkimuksiin keskitettiin maan poliittiset, juridiset ja tutkinnalliset voimat. Keskusrikospoliisin aloittama tutkinta on Suomen sodanjälkeisen ajan itsemääräämisen rohkein näyte.

22 huhtikuu, 2021

Veikko Erkkilä

Veikko Erkkilän uusin partisaaniaiheinen kirja ilmestyy syksyllä 2021.

Jatkosodassa kuolleista suomalaisista partisaanien uhreja oli runsaat 150 ihmistä. Määrä ei ole suuri, mutta siviilien kohtalo on koskettavinta, koska he kuolivat terrori-iskujen seurauksina. Tiedot hyökkäyksistä ja iskujen tekijöistä haluttiin Suomessa salata Neuvostoliiton aikana 1950-luvun puolivälistä alkaen.

21 heinäkuu, 2020

Kalle Erkkilä

Seeva Vuolteen tekstit avaavat harvinaisen näkymän sota-ajan kaukopartiotoimintaan sekä tiedusteluun ”poteroasteella”, kuten Seeva Vuolle ilmaisee havainnointiaan. Hän tarkentaa kuvaa esimerkiksi kesällä 1942 kanooteilla Murmanskin radalle ulottuneesta tiedustelu- ja tuhoamispartiosta. Aikaisempi kirjallisuus on jättänyt partioretken vaiheisiin kysymyksiä, joihin Seeva Vuolle vastaa täsmällisillä muistiinpanoillaan.

18 heinäkuu, 2020

Veikko Erkkilä

Veikko Erkkilän kirja Viimeinen aamu – Neuvostopartisaanien vaietut jäljet on käännetty liettuaksi. Se ilmestyi Briedis-kustantamon julkaisemana kesäkuussa 2020 nimellä Paskutinis rytas - Nutylėti sovietų partizanų nusikaltimai. Suomessa kirjan on kustantanut Otava vuonna 2011. Kirjan on kääntänyt liettuaksi Aida Krilavičienė.

16 heinäkuu, 2020

Veikko Erkkilä

Kremlin Bünkkeri antaa meille, lukijoille, historiafaneille, skeptikoille ja maallikoille tilaisuuden olla mukana Stalinin ja Hitlerin kohtaamisessa, jota historia ei ole meille voinut tarjota.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoria

Navigaatio

© 2023 Kirjarovio

Shopify-verkkokaupat